2009. május 18., hétfő

Vissza a gyökerekhez

A mai napon is egy számomra nagyon kedvelt technikával készült mutatnék meg. Ez a technika, amit oly nehéz kitalálni a hosszú záridő alkalmazása :). A szokásos szűrőket használtam, B+W 10 FSTOP és P120 ND4 átemenetes szürke. Az képen szereplő fát Szentendre után pillantottuk meg az országútról, egy közös, baráti fotózás alkalmával.
Az ff konverzió PS-ben történt egy plug-in segítségvel, aminek neve B&W Styler.

2009. május 16., szombat

Veresegyháza

Hát sikerült felkelni ma hajnalban, nem volt egyszerű :)
Veresegyháza volt az uticél, található ott három horgásztó. Az első az igazi, sok stég, nád, belógó fák. Az idővel nagy szerencsénk volt, felhős, kicsit szeles. A felkelő nap csodálatos fényeket produkált.

2009. május 15., péntek

Szentendre

Az elmúlt napokban sajnos nem sok időm volt az oldallal foglalkozni. Viszont hosszú idő után holnap újra megyek fotózni két jó baráttal!
http://arbebuk.deviantart.com/gallery/
http://vassszabolcs.blogspot.com/
Hajnali négykor indulunk, nem lesz kellemes kelés :) Na majd meglátjuk mi sül ki belőle ;)

Addig is egy régebbi képet tennék fel, szintén egy közös hajnali fotózásról:


A kép Szentendrén készült még 2007 őszén. Ködös, hideg reggel volt. A készítésnél egy ND8 teli és egy átmenetes ND8 szürke szűrőt használtam. Csodás fények voltak.

2009. május 13., szerda

Sony World Photography Award

A mai feltöltött képem októberben készült egy ködös reggelen Sződliget mellett a Dunánál. A kép címe "Valami".
Nagyon kedvelem a vízparton készült hosszúexpós, minimal felvételeket, mint ez. Az ilyen expók során egy B+W 10 FSTOP-os szürke szűrőt használok. Nem egyszerű vele a munka a nagy FSTOP miatt. Ha a keresőbe belenézel, kb. annyit látsz, mitha becsuknád a szemedet :) . Viszont nagy előnye, hogy déli napsütésben is simán lehet 2 percet exponálni ;).
Ez a fotó amiatt is közel áll a szívemhez, hogy a 2009-es Sony World Photography Award nemzetközi pályázaton beválasztották a legjobb 10 amatör tájkép közé. Ez eredmény jóvoltából sikerült eljutnom idén áprilisban Cannes-ba, a pályázat kiállítására és a díjátadóra, de erről egy másik bejegyzés alkalmával...

2009. május 12., kedd

Az első - Izland

Az első fotó, amit feltöltök egy olyan fotó, ami nagyon közel áll szívemhez. Izlandon készült, a Skógafoss vízesés látható rajta. Izland az az ország, ami igazán rabul ejtett, ahová nagyon visszavágyom. Ott tapasztaltam meg, milyen az igazi nyugalom, békesség, hogy az ember mennyire törékeny a természettel szemben.
Ez volt az első olyan fotóm, amivel eredményeket sikerült elérnem pályázatokon, így különdíjas volt a 2007-es Földgömb Magazin pályázatán, és több kiállításon falra került.