2010. február 23., kedd

Sony World Photography Award 2010

Ez a fotó már fel van töltve egy korábbi bejegyzés alatt, de a mai napon egy nagyon jó hír érkezett vele kapcsolatosan. Beválasztották a Sony World Photography Award 2010 nemzetközi pályázat legjobb 10 tájképe közé.

A többi kategória beválogatott képei itt nézhető meg, érdemes:

http://www.worldphotographyawards.org/

2010. február 20., szombat

Ívek

Na meg egy utolsó a MÜPA-ról...

2010. február 19., péntek

Szemtől szemben

Egy kicsit "betegebb" kép, amit szintén a MÜPA pályázatra küldtem. Még tavaly készítettem Cannes-ban, egy kiállítás megnyitóján. Egy Ausztrál fotós, műtermi körülmények között fotózott állatokat. Ez a kép, amit a szemlélő figyel, annak a sorozatnak egy eleme. A sorozat egyébként második lett a Sony World Photography Award pályázaton.


2010. február 18., csütörtök

MÜPA

Gondolom sok fotóstársam vette a fáradtságot, hogy az éppen aktuális, a MÜPA által kiírt pályázatra feltöltse a saját képei. Az alap elképzelésem az volt, hogy valami érdekeset vigyek a témába, hiszen a megszokott épületbelsős képekből szerintem Dunát lehet majd rekeszteni. Így esett a választásom a multiexpó adta lehetőséghez, ami a lenti eredményt hozta. A koncepció az volt, hogy egy modell (kedves Feleségem) segítségével megyek végig az épületen.




2010. február 11., csütörtök

Budapest

Az elmúlt szombaton kisebb fotós társaságban jártuk Budapest utcáit, aluljáróit, lépcsőházait.

2010. február 6., szombat

2010. február 5., péntek

Parlament

Hosszú idő után ragadtam tegnap délután gépet. Sok körülöttem lévő dolog miatt nem nagyon volt erre időm mostanában. Az időjárás is végre kegyébe fogadott, hiszen arra a fél órára, amíg fotóztam, kisütött a nap. Maga a téma már elég sokat megélt, de nekem még nem volt állvány nélküli fotóm erről a szép épületről. A két kép közül az egyik a kedvenc technikámmal, a hosszú expóval (a szokásos B+W szűrő és egy P121S lap), a másik meg a hangulat miatt.