2010. április 30., péntek

Egy esős nap...

Franciaországi tartózkodásom alkalmával csak az utolsó nap nem volt szép időnk, aminek én egy kicsit örültem is :). Egy helyi francia fotós hevesen mutogatta, hogy tegyem el a gépemet, mert elázik és tönkremegy. Megnyugtattam, hogy az orosz ZENIT mindent kibírt :)




2010. április 28., szerda

Piac

A cannes-i piac igazi fotós érdekesség volt. Többször visszamentem ide fotózni. Az egész hangulata, a sok különleges gyümölcs, az emberek, nagyon megfogtak engem. Mind a digit mind az analóg Zenit vázzal készítettem képeket. A filmesek még nincsenek előhívatva sem, így azokra egy kicsit még várni kell. Sokkal nyitottabbak voltak az emberek mint idehaza. Lehet azért is, mert gondolták, hagy örüljön ez a bolond turista a több kiló fényképezőgéppel a nyakában. :)

2010. április 26., hétfő

A falu

A mai napra egy kedves francia falu képét tenném fel, amit a Verdon Nemzeti Parkból hazafelé pillantottunk meg.

2010. április 25., vasárnap

Ébredés

Sikerült kialudni magamat. :) Lassan el is kezdtem feldolgozni a képeket, de a publikálás még egy kicsit várat magára.

2010. április 24., szombat

La Plage

Ma 14 óra autózás után hazaérkeztem Cannes-ból, az idei Sony World Photography Award rendezvényéről. Az elkövetkező bejegyzések erről fognak szólni, de előtte kialszom magamat, na meg feldolgozom szép lassan a képeket. :)
Ezzel a képpel kezdeném a sort.

2010. április 7., szerda

NIKON F80

Múlt hét pénteken hozzájutottam egy NIKON F80 filmes vázhoz. A hétvége természetesen arról szolt, hogy kipróbáljam. Egy ILFORD PAN 100-s filmet fűztem be, és igyekeztem minden funkcióját kipróbálni (hosszúexpó, multiexpó, több obi, különböző megvilágítások, stb.), hogy az esetleges géphibák kijöjjenek. Azt leszűrtem, hogy rengeteget kell tanulnom még a filmes fotózásról... :D
Ami szintén lejött, hogy egy normális szkenner sem ártana, mert a labor elég gatya minőséget adott (8M méretű TIFF fájlok...), egy normális minőségért meg a gatyámat is otthagynám.


2010. április 5., hétfő

Régi képek

A mai bejegyzésem kicsit más mint a többi. Eddig mindig valami aktuális, friss dolgot mutattam meg. Az elmúlt időszakban sokat turkáltam a régi, még fel nem dolgozott képeim között. Ezeket a képeket ott találtam. Biztos sok fotós társam van úgy, hogy egy fotózásból a számára legjobb képeket dolgozza fel, a többi meg csak pihen a merevlemezen. Gyakran idő hiányába hozzá sem fog az ember, hogy feldolgozza ezeket. Ezen a hétvégén volt időm, így egy kicsit turkáltam a régi képek között.